woensdag 15 juli 2015

Zomaar een portretje

Brenda is een dame van middelbare leeftijd. Hoe oud ze is, dat zegt ze liever niet. Haar enige antwoord daarop is: “Ik was jong aan de kinderen”.

Brenda laat graag iets te raden over. Niet alles hoeft duidelijk te zijn in het leven – dat zégt ze – ze dóet anders, want Brenda houdt erg van alles dat ook maar enigszins naar het spirituele ruikt. Ze legt Tarot-kaarten voor zichzelf, maar ook voor anderen. Gevraagd en ongevraagd. Ze heeft daarvoor geen cursus gedaan, nee, ze heeft er gewoon veel over gelezen. Vanuit het “handboek voor Tarot”, Brenda is per slot van rekening autodidact. Ze “trekt horoscopen”, via een o zo handig computerprogramma, dat heel secuur de stand van alle planeten uitrekent en dat wat verder nodig is. Dat programma heeft ze via Marktplaats gekocht, van een astrologe die ermee stopte. En dan vraag je je vast af hoe Brenda die horoscoop interpreteert? Nou, gewoon vanuit haarzelf (en met een klein beetje hulp van de kosmos). Brenda is namelijk ook nog ‘ns helder-voelend. Niet helderziend -vooral niet- ze voelt dingen aan. Zien doet ze het liefst hoe de verschillende “huizen” ingericht zijn. Dat spreekt voor zich... toch? 
Verder gebruikt Brenda ook een pendel. Zelfgemaakt. Van een oude ketting met daaraan een enorme glittersteen die ver, maar dan ook heel ver, naast de echte edelstenen vandaan heeft gelegen. Het is er wel eentje die voor haarzelf veel betekenis heeft. Op een dag liet de steen los uit een van haar favoriete zomersandaaltjes. Knalroze van kleur. En alle kleuren van de regenboog als de zon er op schijnt. Nog een geluk dat ze het zag gebeuren en de steen kon oprapen. Dat zijn van die tekenen volgens Brenda, vandaar dat ze ‘m wel moest gebruiken voor haar pendel. Die pendel gebruikt ze vaak. Te pas en te onpas. Voor vragen over het leven, over de liefde, maar ook over simpele dagelijkse dingen, zoals: “zullen we vanavond worteltjes eten?” Bij ‘nee’ pendelt ze verder en bij ‘ja’ eet ze worteltjes logischerwijs.

Dit alles doet Brenda niet voor de commercie, maar puur uit liefdadigheid. Voor mensen die haar na aan het hart liggen, maar die daar niet allemaal écht op zitten te wachten. Maar ja, weiger Brenda maar ‘ns. Dan moet je echt van goede huize komen!

Geen opmerkingen: